Luxus, který se vyplatí

 

Jak se vyznat v materiálech povlečení a proč zvolit povlečení a materiály pro děti i dospělé právě od nás? A proč jsme se rozhodli pro luxusní egyptský bavlněný, nebo chcete-li Prémium satén? A co to vlastně je? Pojďme se na to podívat step by step.

Když se řekne bavlna - trocha nudné teorie na začátek

Bavlna je materiál, který všichni známe a denně se s ním setkáváme. Získává se z plodů bavlníku – z uzrálé tobolky. Po dozrání tobolky semena bavlníku pukají a ven se derou bílé chomáčky, jejichž vlákna jsou spřádána do nití a následně jsou z nich vyráběny různé bavlněné materiály. Než se ale z bílých chomáčků vyrobí jakýkoliv produkt, je potřeba je roztřídit dle kvality a délky vláken. Rozlišujeme tak tři kategorie bavlny:

 

Dlouhovláknitá bavlna

Středněvláknitá bavlna

Krátkovláknitá bavlna 

The Cotton Ball Diet: 4 Ways It Could Kill You

Tak co je tedy egyptský bavlněný satén?

Egyptská bavlna, tedy bavlna, ze které je vyráběno naše Chic By Pig povlečení pro děti i dospělé, je představitelkou odrůd dlouhovláknité bavlny a svůj název získala právě dle země, ve které se hojně pěstuje. Obecně platí, že pouze z nejjemnějších a dlouhých vláken lze vyrobit luxusní povlečeníMy k výrobě povlečení používáme výhradně tyto špičkové dlouhovláknité bavlněné příze, díky nimž dosáhneme nadprůměrné hustoty materiálu 300 nití na palec čtvereční. Pro srovnání se vlastně jedná o luxusnější variantu klasicky prodávaného kvalitního povlečení Mako Satén, které představuje evropský standard s hustotou 200 nití na palec čtvereční. 

8035B

 

Z toho vyplývá, že egyptská bavlna se stala synonymem pro velmi kvalitní a dlouhé bavlněné vlákno a používají ji jen velmi kvalitní výrobci. A egyptský bavlněný satén nebo také Prémium-Satén, je tak luxusní materiál utkaný z těchto vláken. A z těch je také naše Chic By Pig povlečení. 

Satén? Ne, fuj, vždyť to je umělina, co zatrhává nehty, ne? 

Nepleťme si ale pojmy s dojmy - egyptský bavlněný satén není ten umělý zatrhávací lesklý satén, jak si mnoho z našich zákazníků zprvu představilo a zhrozilo. Nebojte, opravdu to není polyester. Satén totiž označuje pouze tkalcovskou vazbu, nikoliv druh materiálu. 

What Stock Photos & Royalty-Free Images | Depositphotos

Proč je bavlněný satén lepší než plátno?

Saténová tkalcovská vazba se oproti obyčejné plátnové vazbě vyznačuje vysokou hustotou tenkých nití, takže kromě toho, že je povlečení hebčí, jemnější, má i vyšší pevnost a tím i mnohem delší životnost. A to u dětského povlečení je naprostou nutností. Kdo by nechtěl, aby jeho dětátko spalo v tom nejjemějším a zároveň v tom nejpevnějším povlečení. 

IMG_0146

V povlečení Chic By Pig je v egyptském bavlněném saténu vetkáno 120 nití na centimetr čtvereční. Pro srovnání, běžný bavlněný satén obsahuje pouze 80 nití a dokonce v obyčejném plátně naleznete jen 60 nití na centimetr čtvereční. Z toho vyplývá, že životnost povlečení z egyptského bavněného saténu je opravdu vysoká. 

Takže špatná nebo dobrá investice?

Takže suma sumárum? Co koupit za povlečení miminku, dítěti, co dospělému? My v tom za Chic By Pig máme jasno - tak jako člověk investuje do kvalitního jídla, měl by investovat i do kvalitního spánku. A to nejen do vysoce kvalitní matrace, ale právě i do povlečení, ve kterém se nedrží roztoči, které je zdravotně nezávadné, "nezežmolkovatí," neroztrhne se, vydrží a svému majiteli poskytne nejen kvalitní spánek, ale pomůže i třeba ve snadnější údržbě. A to v našem případě dětí a jejich rodičů platí dvojnásob. 

Povlečení Chic By Pig je proto opatřeno pohodlným zapínáním na zip a praktickou nežehlivou úpravou, která ušetří mnoho námahy a času.

A dlouhovláknitá egyptská bavlna je prostě potěšení pro oko - je nejen pevná a hebká zároveň, ale má charakteristický decentní lesk, který podtrhuje noblesní vzhled povlečení.

 

20 Crazy Valuable Things You Probably Owned and Threw Out | Best Life

Tak hrrr na ně!

Jestli jste dováhali a chcete vidět konečně naše povlečení, není nic jednoduššího než kliknout sem a "hrrrr na ně!". Nejlepší je ale, když si na materiál můžete sáhnout a přesvědčit se. V Brně máte možnost zajít například do úžasného obchodu Place Mimi na Veveří - asistentky Vám rády vše ukáží nebo vysvělí. A nebo, pokud jste z Prahy a okolí nebo z Vysočiny (Pelhřimova a okolí), klidně si s námi zde sjednejte schůzku a my Vám vše rádi ukážeme. A ještě jedna důležitá věc - všechna naše ložní povlečení nabízíme v různých rozměrech a dokážeme je i udělat na míru. Tak a teď už opravdu hrrrr na něěěě! 

 

8201 

Zpět do obchodu