Blog

Rocking the Horse is Out, Let's Rock the Pig

Žádné "íhahahááá, ale pořádné "chro chro chro" 

Tak pozor pozor, přátelé, u nás se na koníčkovi nepohoupete. U nás se děti houpají na chrochtalovi. No jo, je to tak. Místo klasického "íhahahááá," u nás uslyšíte jen "chro chro chro." Ano, my chrochtáme. A je to  fakt sranda (pane Janda) :-)

Avšak nebojte, koně máme také moc rádi, nejsme žádní kakabusové, jen nám přišlo fajn trochu opepřit scénu a nabídnout dětem místo klasického koně něco jiného. A co jiného u značky, která už svým názvem k zákazníkům nikoli promlouvám nýbrž prochrochtává. Takže pokud chcete vystoupit z davu a zažít legrajdu, určitě tohoto houpavého fešáka nesmíte nechat smutně koukat v obchodě, ale okamžitě ho sbalit pod paži, dát mu pořádné jméno, rodný list a šup s ním do tepla domova.

Chic By Pig - houpaci prasatko-11-web

 

Houpací prasátko nebo chcete-li houpacího Štětináče či Chrochtala si můžete objednat ve třech základních barvách - bílá "snowy white", růžová "piggy pink" nebo béžová "cappucchino beige." Občas také uděláme nějakou limitovanou edici, a to pro naše vášnivé sběratele nebo ty, kteří chtěji ještě více něco výjimečného. Například pro Deisgnblok jsme dělali neonové kolekce - ty svítily skoro až na "Hrad," přátelé. Nádherné byly. Pokud byste měli nějakké přání ohledně limitované edice, napište nám, my jsme duše otevřené. 

 Chic By Pig - Designblok-12-web

Co byste ještě měli vědět než si houpacího chrochtala koupíte? 

Houpadlo je ručně vyrobené v České republice, je plně certifikované pro EU jako hračka pro děti do 3 let, s nosností 15kg, s označením "CE" (to je označení, které prokazuje, že daný výrobek je posouzený a splňuje bezpečnostní, zdravotní i environmentální požadavky EU).

Jeho velkou výhodou je, že látka, kterou je potažený, je vodou omyvatelná, takže klidně se můžete v klidu houpat a k tomu zakousnout nějakou tu "súšu." A ne že mu nedáte kousnout! Má rád hodně Tatranky, Oreo a nebo Milu (tu asi ze všeho nejvíc).

Další skvělá vychytávka, především pro rodiče, kteří toho mají často už "plné kecky," je, že ocásek a uši u houpadla jsou tzv. "antistresová." Uši se dají různě ohýbat, cvrnkat do nic, muchlat je atd. a ocásek - ten se zase dá různě ohýbat, takže pomůcka proti stresovému neřádu pro rodiče zajištěna.

Nožky má chrochtal bukové a aby neklouznul někde na podlaze, vytunili jsme lyžiny zespodu korkovými pásky, které působí protiskluzově a zároveň neruší celkový design.

A pokud houpání omrzí, je houpací Štětináč krásnou dekorací v pokojíčku nebo poslouží skvěle i jako podložka pod nohy, když si chcete odpočinout. On Vám bude věrný snad do konce života. 

 Chic By Pig - houpaci prasatko-12b-web

A tohle jste věděli? 

Možná to víte, možná nikoli, ale náš houpací Štětináč sbírá jeden "metál" za design za druhým. Je to kluk šikovná a už se chlubí evropským oceněním za design, jako jen například "Germand Design Award", "BigSee Award" nebo "Czech Design Award." A co nás, jako jeho výrobce a designéry těší, je, že v říjnu 2022, jedeme převzít konečně osobně do slovinské Ljubljaně další cenu za jeho design. Jestli jste ještě nikdy nebyli v Ljubljani, udělejte si na podzim výlet - pořádá se tam vždy Month of Design. Mimo to, že uvidíte zajímavá díla ze světa designu či architektury, uděláte si ještě slunečný výlet, zatímco v Čechách a sousedních zemích to už bude stát s počasím za nic.  

BigSee Product Design Logo 

A třeba se tam potkáme a společně zachrochtáme, že "Rocking the Horse is Out, Let's Rock The Pig!" 

 

GDA22_VE_SPECIAL_MC_RGB 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luxus, který se vyplatí

 

Jak se vyznat v materiálech povlečení a proč zvolit povlečení a materiály pro děti i dospělé právě od nás? A proč jsme se rozhodli pro luxusní egyptský bavlněný, nebo chcete-li Prémium satén? A co to vlastně je? Pojďme se na to podívat step by step.

Když se řekne bavlna - trocha nudné teorie na začátek

Bavlna je materiál, který všichni známe a denně se s ním setkáváme. Získává se z plodů bavlníku – z uzrálé tobolky. Po dozrání tobolky semena bavlníku pukají a ven se derou bílé chomáčky, jejichž vlákna jsou spřádána do nití a následně jsou z nich vyráběny různé bavlněné materiály. Než se ale z bílých chomáčků vyrobí jakýkoliv produkt, je potřeba je roztřídit dle kvality a délky vláken. Rozlišujeme tak tři kategorie bavlny:

 

Dlouhovláknitá bavlna

Středněvláknitá bavlna

Krátkovláknitá bavlna 

The Cotton Ball Diet: 4 Ways It Could Kill You

Tak co je tedy egyptský bavlněný satén?

Egyptská bavlna, tedy bavlna, ze které je vyráběno naše Chic By Pig povlečení pro děti i dospělé, je představitelkou odrůd dlouhovláknité bavlny a svůj název získala právě dle země, ve které se hojně pěstuje. Obecně platí, že pouze z nejjemnějších a dlouhých vláken lze vyrobit luxusní povlečeníMy k výrobě povlečení používáme výhradně tyto špičkové dlouhovláknité bavlněné příze, díky nimž dosáhneme nadprůměrné hustoty materiálu 300 nití na palec čtvereční. Pro srovnání se vlastně jedná o luxusnější variantu klasicky prodávaného kvalitního povlečení Mako Satén, které představuje evropský standard s hustotou 200 nití na palec čtvereční. 

8035B

 

Z toho vyplývá, že egyptská bavlna se stala synonymem pro velmi kvalitní a dlouhé bavlněné vlákno a používají ji jen velmi kvalitní výrobci. A egyptský bavlněný satén nebo také Prémium-Satén, je tak luxusní materiál utkaný z těchto vláken. A z těch je také naše Chic By Pig povlečení. 

Satén? Ne, fuj, vždyť to je umělina, co zatrhává nehty, ne? 

Nepleťme si ale pojmy s dojmy - egyptský bavlněný satén není ten umělý zatrhávací lesklý satén, jak si mnoho z našich zákazníků zprvu představilo a zhrozilo. Nebojte, opravdu to není polyester. Satén totiž označuje pouze tkalcovskou vazbu, nikoliv druh materiálu. 

What Stock Photos & Royalty-Free Images | Depositphotos

Proč je bavlněný satén lepší než plátno?

Saténová tkalcovská vazba se oproti obyčejné plátnové vazbě vyznačuje vysokou hustotou tenkých nití, takže kromě toho, že je povlečení hebčí, jemnější, má i vyšší pevnost a tím i mnohem delší životnost. A to u dětského povlečení je naprostou nutností. Kdo by nechtěl, aby jeho dětátko spalo v tom nejjemějším a zároveň v tom nejpevnějším povlečení. 

IMG_0146

V povlečení Chic By Pig je v egyptském bavlněném saténu vetkáno 120 nití na centimetr čtvereční. Pro srovnání, běžný bavlněný satén obsahuje pouze 80 nití a dokonce v obyčejném plátně naleznete jen 60 nití na centimetr čtvereční. Z toho vyplývá, že životnost povlečení z egyptského bavněného saténu je opravdu vysoká. 

Takže špatná nebo dobrá investice?

Takže suma sumárum? Co koupit za povlečení miminku, dítěti, co dospělému? My v tom za Chic By Pig máme jasno - tak jako člověk investuje do kvalitního jídla, měl by investovat i do kvalitního spánku. A to nejen do vysoce kvalitní matrace, ale právě i do povlečení, ve kterém se nedrží roztoči, které je zdravotně nezávadné, "nezežmolkovatí," neroztrhne se, vydrží a svému majiteli poskytne nejen kvalitní spánek, ale pomůže i třeba ve snadnější údržbě. A to v našem případě dětí a jejich rodičů platí dvojnásob. 

Povlečení Chic By Pig je proto opatřeno pohodlným zapínáním na zip a praktickou nežehlivou úpravou, která ušetří mnoho námahy a času.

A dlouhovláknitá egyptská bavlna je prostě potěšení pro oko - je nejen pevná a hebká zároveň, ale má charakteristický decentní lesk, který podtrhuje noblesní vzhled povlečení.

 

20 Crazy Valuable Things You Probably Owned and Threw Out | Best Life

Tak hrrr na ně!

Jestli jste dováhali a chcete vidět konečně naše povlečení, není nic jednoduššího než kliknout sem a "hrrrr na ně!". Nejlepší je ale, když si na materiál můžete sáhnout a přesvědčit se. V Brně máte možnost zajít například do úžasného obchodu Place Mimi na Veveří - asistentky Vám rády vše ukáží nebo vysvělí. A nebo, pokud jste z Prahy a okolí nebo z Vysočiny (Pelhřimova a okolí), klidně si s námi zde sjednejte schůzku a my Vám vše rádi ukážeme. A ještě jedna důležitá věc - všechna naše ložní povlečení nabízíme v různých rozměrech a dokážeme je i udělat na míru. Tak a teď už opravdu hrrrr na něěěě! 

 

8201 

Bugaboo, Vanda Store a naše maličkost

Znáte Bugaboo? Holandskou značku, vyrábějící kočárky s úžasným designem a špičkovou kvalitou? Pokud ne, tak to musíte vidět, mít, zažít! A pokud ano a už jste s Bugaboo pyšně brázdili nebo brázdíte svět, tak budete znát jistě i Vanda Store, který tyto skvosty prodává. A protože všichni tři, tedy my, Bugaboo i Vanda Store, razíme stejnou filosofii, že méně je mnohdy více, tak se stalo, že jsme se spojili a natočili pro Vás toto video, kterým bychom rádi poukázali na to, že jednoduché, kvalitní, leč na první pohled možná dražší věci, mohou zákazníkovi ve finále ušetřit peníze i vrásky. A co víc, že je potřeba zamyslet se nad hodnotami věcí, jelikož vztah k nim a jejich hodnotám se v dnešní společnosti rychle vytrácí. To však neplatí o produktech s nadčasovým designem. U nich hodnota rapidně roste. A to nejen hodnota „majetková“, ale hodnota citová. Jistě jste někdy na půdě či jiném tajemném místě objevili něco hezkého, zachovalého, ať už po Vás, když jste byly děti nebo dokonce po rodičích či prarodičích a radovali se z toho. Toto „tajemné objevování“ se ale postupně vlivem konzumu vytrácí a věci jsou bez problému vyhazovány na smetiště. My ale nechceme další generace o tyto zážitky „objevování na půdách“ ošidit, proto apelujeme na kvalitní věci s nadčasovým designem, které Vám po generace vydrží a vykouzlí úsměv dalším a dalším a dalším.

 

Pokud si myslíte, že „toto je cesta,“ podívejte se na naše společné video níže.

 

A díky, Vando, že jsi nás do tohoto kolotče vzala, že jsi naše dlouholetá kamarádka a díky Bugaboo, za to, že jsme součástí Bugaboo family. A to nejen tímto videem, ale i tím, že si jako máma pořád užívám skvělého kočárku už na druhého raubíře.

 

 

Chic By Pig opět na největší výstavě v ČR - Designblok 2020.

Jsme součástí Designbloku 2020 - hurá!

 

rocking

 

Každý rok se v Čechách koná největší a nejprestižnější výstava vybraných značek - DESIGNBLOK. Tento rok nás opět vybrali a my "skáčeme" dva metry do výšky radostí! 

Minulý rok jsme Vám ukázali, jak si můžete poskládat pokojíček z našich kousků - jemný, minimalistický, bílý - takový "ťuťu ňuňu." Tento rok jsme se rozhodli jít tzv. "hlavou proti zdi." Prostě jsme to vzali úplně za jiný konec - ťuťu ňuňu je tatam a přichází něco pro fajnšmekry a milovníky zážitků. Zamilovali jsme se do neonů. Proto jsme navrhli expozici, která Vás doslova neonem "ošlehne" a kde je místo bílé, zvolena černočerná tma. (Nebojte, na špičku nosu si uvidíte) :-)

A jelikož jsme tento rok získali cenu za produktový design za našeho houpacího "chrochtala" BigSee Product Design Award https://bigsee.eu/rocking-pig/ , chtěli jsme Vám tímto kouskem, který jsme pro Designblok navrhli v, jak jinak, než limitované neonové barvě, udělat radost, abyste se s ním mohli také "porochnit."

Zároveň, tento rok je výjimečná situace - hvězdy moc velkým akcím nepřály, ale nebojte, na toto vše je Designblok s námi připraven https://www.designblok.cz/cz/zpravy/aktualni-informace-k-navsteve-designbloku.

Zde se můžete podívat, kde naši expozici najdete - vybrali jsme super přístupný prostor - v přízemí (takže nemusíte bojovat nikde ani s kočárky), hned vedle hlavní výstavy tzv. "Designérie." https://www.designblok.cz/cz/katalog/detail/153 

Těšíme se na Vás a Vaše ratolesti! 

 

Postýlka Spinky má evropskou cenu za design!

Jak jsme získali cenu za design, aneb léčba šokem. :-)

 

Na podzim 2019 jsme byli s manželem, který je spoludesignérem naší společné značky Chic By Pig, a jak on říká, také mým hromosvodem (ostatně, vy to snad máte doma jinak? :-)), ve slovinské Ljubljani, kde jsme si splnili jeden z kariérních snů. Totiž, naše vlajková loď, postýlka Spinky, postýlka pro všechny malé a velké závodníky - ano, "ta s tím kolečkem", získala evropskou cenu za design a interiér - Big See Wood Award and Interior Winner.

A představte si, já to ocenění málem zazdila. :-) Když jsem totiž začátkem léta 2019 dostala e-mail, že naše postýlka získala cenu za design, mávla jsem nad tím rukou a říkám si - no jo, zase další, co nabízí možnost výhry ceny a ty designere zaplať a čekej, jestli tě vybereme. A když ne, tak díky za příspěvek. :-) Bohužel, v mnoha případech ten svět oceňování fakt takto funguje. Nicméně, hlodalo to ve mně a tak jsem odepsala, že nás těší jejich zájem a co mohu udělat pro to, abychom cenu získali. A šla si radši lehnout, protože mě čekala opět jedna z nocí, kdy jsem téměř permanentně vzhůru - v té době jsme totiž měli doma našeho dvoutýdenního Floryho a jeho frekvence buzení na mlíko měla kadenci "tatatatata." :-)

 

wood_colour[1]Další den jsem, s kruhama pod očima a vlasama jak šílený vědec jedním okem zahlédla e-mail od Kristiny Dešman, kurátorky dané soutěže. A to se mi rozlepilo i druhé oko a vlasy narovnaly na "220" - cože? my fakt máme cenu? To není možný! Tolik štěstí najednou? Mám doma malinké miminko (které nám sice dává slušně sodu, ale milujeme ho všichni, společně s jeho starším bráchou Jonáškem, nadevše) a ještě k tomu cena. Neee, fakt? Sedám hned k e-mailu - Flory jistě chvilku s jeho békáním po mlíku počká - a odepisuji Kristině a znovu se utvrzuji, že je to tak, že jsem to pochopila správně. Odpověď z její strany mi to potvrzuje a předává kontakt na kolegyni, která mi už vysvětlí víc, co se po nás bude chtít, včetně prezentace na konferenci v říjnu. A já koukám jak péro z gauče - designové ocenění za postýlku Spinky je fakt realita. :-)

V říjnu jsme tak s naším "tříměsíčňákem" vyrazili do Slovinska, samozřejmě s nervama, jak to s Florym dáme. Dali jsme to! Flory je borec a organizátoři taky - protože, vzhledem k tomu, že měli časový skluz a nám s nima logicky neseděl náš "kojící plán," :-D překopali program a já mohla na stagi pohovořit o téhle boží postýlce a převzít cenu.

Vlastně, ani jsem Vám neřekla, jak fakticky boží tahle postýlka Spinky je. Mimo to, že je opravdu z kvalitního materiálu, a to nemám na mysli jen březovou překližku, která má úchvatnou a pokaždé jinou kresbu, takže domů si nesete fakt jeden jediný originál, na postýlce jsou použity luxusní kusy kování či detaily v podobě roštu ve tvaru domina, které náš syn a jak jsem zjistili, tak i synové klientů, s radostí vyndavají a pouští po nich třeba autíčka.Ten rošt je totiž skládací opravdu jako domino. A to nemluvím o tom, když to chytne hlavně tatínky, co se děje s celou postelí, která má pohyblivé kolečko - to kolečko svádí opravdu k tomu "teď tě chlapče naložím a jedééém!" :-D Ne, že bychom to tak trochu záměrně nechtěli, když jsme ji navrhovali. :-)  

Co považuji z praktického hlediska já, jako máma a designérka v jedné osobě, za top věc na postýlce Spinky, je to, že ji můžete použít opravdu pro děcko už brzy - my ji Jonáškovi dali, když mu nebyly ještě ani dva roky. Má totiž ladně integrovanou bočnici (ne Jonášek, ale ta postýlka, samozřejmě :-)), která brání, aby děcko spadlo dolů. Jednak docela ušetříte nejen finance, ale i nervy, protože nebudete muset kupovat a peklovat se s přiděláváním bočnice, která většinu postýlek dost zohyzdí. A v neposlední řadě jsme při navrhování postýlky Spinky, ale vlastně i našeho celého dětského nábytku, mysleli hrozně na bezpečnost dětí. A proto všechny kousky nábytku Chic By Pig mají oblé hrany, aby se předešlo ošklivým karambolům.

Také jsme si na vlastní kůži vyzkoušeli, že do postýlky se v klidu vejdete i s děckem. Pro ty, co nejsou dlouháni, nabízíme verzi 160x80 a pro ty, co nosí hlavu více v oblacích, je Spinky o 20cm delší. A nevím, zda jste věděli, že Spinky můžete mít i v různých barevných variantách - od kolečka až po celobarevnou verzi. Rádi v tomto ohledu vyhovíme a domluvíme se na individuální zakázce. I tohle umíme. A pokud byste si nevěděli rady, jak zakomponovat postýlku do interiéru, my Vám s návrhem i realizací pokojíčku pomůžeme. Máme totiž dlouholeté zkušenosti s interiéry v rámci našeho studia http://www.studio-a.cz

Tenhle rok zkusíme jít do soutěže znovu, zatím nevím ještě s čím. Budeme rádi, když nám poradíte, co si myslíte, že by mohlo mít naději na další cenu do "do vitríny." :-) 

S láskou, Vaše Kačka Kupcová

zakladatelka, spolu-designérka a jedna z duší Chic By Pig

P.S. Tady se můžete ještě podívat, co o nás napsali a na oficiální fotky téhle božské postýlky, postýlky Spinky: 

http://bigsee.eu/katerina-kupcova-pihavkova-chic-by-pig-czech-republic/

http://bigsee.eu/postylka-spinky-kids-bed-spinky-by-chic-by-pig-czech-republic/

 

 

ChicByPig - Spinky-4b-web

 

Designblok 2019

Jsme nesmírně rádi, že kurátoři největší výstavy designu v ČR - Designblok, vybrali naši značku a produkty mezi světové designéry a dali nám tak možnost ukázat laické i odborné veřejnosti naše produkty. Od 17.-21.10. se tak budete moci třeba pomuchlat s naším Štetináčem a nebo na chvilku "schrupnout" v postýlce Spinky, která zrovna dnes získala evropské ocenění za svůj design ve slovinské Lublani - BigSee Wood Award. Novinkou jsou také roztomilé stoličky s naší korunkou "Royalty" nebo také stoleček  "All-A-round" s čumáčkem Štetináče a úložným prostorem na pastelky či jiné poklady. Zároveň jednou opravdu čerstvě dopečenou novinkou je houpací Štětináč. Zatím ve formě prototypu, ale brzy již také v prodeji. Přijďte se na něj mrknout a zhoupnout. Jak my říkáme "Rocking the horse is out, let's rock the pig!" 

6 položek celkem
Zpět do obchodu