Postýlka Spinky má evropskou cenu za design!

Jak jsme získali cenu za design, aneb léčba šokem. :-)

 

Na podzim 2019 jsme byli s manželem, který je spoludesignérem naší společné značky Chic By Pig, a jak on říká, také mým hromosvodem (ostatně, vy to snad máte doma jinak? :-)), ve slovinské Ljubljani, kde jsme si splnili jeden z kariérních snů. Totiž, naše vlajková loď, postýlka Spinky, postýlka pro všechny malé a velké závodníky - ano, "ta s tím kolečkem", získala evropskou cenu za design a interiér - Big See Wood Award and Interior Winner.

A představte si, já to ocenění málem zazdila. :-) Když jsem totiž začátkem léta 2019 dostala e-mail, že naše postýlka získala cenu za design, mávla jsem nad tím rukou a říkám si - no jo, zase další, co nabízí možnost výhry ceny a ty designere zaplať a čekej, jestli tě vybereme. A když ne, tak díky za příspěvek. :-) Bohužel, v mnoha případech ten svět oceňování fakt takto funguje. Nicméně, hlodalo to ve mně a tak jsem odepsala, že nás těší jejich zájem a co mohu udělat pro to, abychom cenu získali. A šla si radši lehnout, protože mě čekala opět jedna z nocí, kdy jsem téměř permanentně vzhůru - v té době jsme totiž měli doma našeho dvoutýdenního Floryho a jeho frekvence buzení na mlíko měla kadenci "tatatatata." :-)

 

wood_colour[1]Další den jsem, s kruhama pod očima a vlasama jak šílený vědec jedním okem zahlédla e-mail od Kristiny Dešman, kurátorky dané soutěže. A to se mi rozlepilo i druhé oko a vlasy narovnaly na "220" - cože? my fakt máme cenu? To není možný! Tolik štěstí najednou? Mám doma malinké miminko (které nám sice dává slušně sodu, ale milujeme ho všichni, společně s jeho starším bráchou Jonáškem, nadevše) a ještě k tomu cena. Neee, fakt? Sedám hned k e-mailu - Flory jistě chvilku s jeho békáním po mlíku počká - a odepisuji Kristině a znovu se utvrzuji, že je to tak, že jsem to pochopila správně. Odpověď z její strany mi to potvrzuje a předává kontakt na kolegyni, která mi už vysvětlí víc, co se po nás bude chtít, včetně prezentace na konferenci v říjnu. A já koukám jak péro z gauče - designové ocenění za postýlku Spinky je fakt realita. :-)

V říjnu jsme tak s naším "tříměsíčňákem" vyrazili do Slovinska, samozřejmě s nervama, jak to s Florym dáme. Dali jsme to! Flory je borec a organizátoři taky - protože, vzhledem k tomu, že měli časový skluz a nám s nima logicky neseděl náš "kojící plán," :-D překopali program a já mohla na stagi pohovořit o téhle boží postýlce a převzít cenu.

Vlastně, ani jsem Vám neřekla, jak fakticky boží tahle postýlka Spinky je. Mimo to, že je opravdu z kvalitního materiálu, a to nemám na mysli jen březovou překližku, která má úchvatnou a pokaždé jinou kresbu, takže domů si nesete fakt jeden jediný originál, na postýlce jsou použity luxusní kusy kování či detaily v podobě roštu ve tvaru domina, které náš syn a jak jsem zjistili, tak i synové klientů, s radostí vyndavají a pouští po nich třeba autíčka.Ten rošt je totiž skládací opravdu jako domino. A to nemluvím o tom, když to chytne hlavně tatínky, co se děje s celou postelí, která má pohyblivé kolečko - to kolečko svádí opravdu k tomu "teď tě chlapče naložím a jedééém!" :-D Ne, že bychom to tak trochu záměrně nechtěli, když jsme ji navrhovali. :-)  

Co považuji z praktického hlediska já, jako máma a designérka v jedné osobě, za top věc na postýlce Spinky, je to, že ji můžete použít opravdu pro děcko už brzy - my ji Jonáškovi dali, když mu nebyly ještě ani dva roky. Má totiž ladně integrovanou bočnici (ne Jonášek, ale ta postýlka, samozřejmě :-)), která brání, aby děcko spadlo dolů. Jednak docela ušetříte nejen finance, ale i nervy, protože nebudete muset kupovat a peklovat se s přiděláváním bočnice, která většinu postýlek dost zohyzdí. A v neposlední řadě jsme při navrhování postýlky Spinky, ale vlastně i našeho celého dětského nábytku, mysleli hrozně na bezpečnost dětí. A proto všechny kousky nábytku Chic By Pig mají oblé hrany, aby se předešlo ošklivým karambolům.

Také jsme si na vlastní kůži vyzkoušeli, že do postýlky se v klidu vejdete i s děckem. Pro ty, co nejsou dlouháni, nabízíme verzi 160x80 a pro ty, co nosí hlavu více v oblacích, je Spinky o 20cm delší. A nevím, zda jste věděli, že Spinky můžete mít i v různých barevných variantách - od kolečka až po celobarevnou verzi. Rádi v tomto ohledu vyhovíme a domluvíme se na individuální zakázce. I tohle umíme. A pokud byste si nevěděli rady, jak zakomponovat postýlku do interiéru, my Vám s návrhem i realizací pokojíčku pomůžeme. Máme totiž dlouholeté zkušenosti s interiéry v rámci našeho studia http://www.studio-a.cz

Tenhle rok zkusíme jít do soutěže znovu, zatím nevím ještě s čím. Budeme rádi, když nám poradíte, co si myslíte, že by mohlo mít naději na další cenu do "do vitríny." :-) 

S láskou, Vaše Kačka Kupcová

zakladatelka, spolu-designérka a jedna z duší Chic By Pig

P.S. Tady se můžete ještě podívat, co o nás napsali a na oficiální fotky téhle božské postýlky, postýlky Spinky: 

http://bigsee.eu/katerina-kupcova-pihavkova-chic-by-pig-czech-republic/

http://bigsee.eu/postylka-spinky-kids-bed-spinky-by-chic-by-pig-czech-republic/

 

 

ChicByPig - Spinky-4b-web

 

Zpět do obchodu